Pewnie wszyscy zastanawiacie się jak zrobić niskokaloryczną pizzę. W tym poście podzielę się niskokalorycznym przepisem na pizzę, którą można zrobić w domu.
Jest to bardzo ważne, aby zrobić pizzę w domu, ponieważ można kontrolować ilość składników, które używasz, a także można smakować. Jeśli jesteś początkujący, to polecam Ci wypróbować ten przepis na niskokaloryczną pizzę, ponieważ jest pyszna i na pewno ją pokochasz.
Składniki
Ciasto na pizzę – 1 opakowanie
Sos pomidorowy – 2 łyżki stołowe
Ser Mozzarella – 4 plasterki
Pepperoni – 1 plasterek
Pesto – 2 łyżki stołowe
Cebula – 1 mała
Czarne oliwki – 3 sztuki
Zielona papryka – 1 sztuka
Liście bazylii – 1 gałązka
Czosnek – 1 ząbek
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Wyrób ciasto na pizzę zgodnie z instrukcją i dobrze je zagnieć. Ciasto powinno być gładkie i miękkie.
2. Przykryj je i trzymaj w lodówce przez 30 minut.
3. Teraz przygotuj sos. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj sól i pieprz do smaku.
4. Kiedy będzie dobrze ugotowana, dodaj bazylię i zieloną paprykę. Sauté przez kolejne 5 minut.
5. Zdjąć z kuchenki i trzymać w lodówce przez 15 minut.
6. Po 15 minutach weź sos i wymieszaj go z sosem pomidorowym.
7. Dodaj sól i pieprz do smaku.
8. Teraz weź ciasto na pizzę i rozwałkuj je na kształt cienkiego krążka.
9. Rozprowadź na nim sos, a na wierzchu połóż ser mozzarella.
10. Posyp pepperoni i pokrój na 4 równe części.
11. Teraz włóż kawałki pepperoni pomiędzy każdy kawałek sera.
12. Pokrój pepperoni na kawałki wielkości 1/4 cala.
13. Rozprowadź pesto na całym cieście do pizzy.
14. Na wierzchu ułożyć cebulę i oliwki.
15. Weź małą patelnię i umieść ją pod brojlerem na 3 do 5 minut.
16. Zdejmij z pieca i pozwól mu ostygnąć przez 5 minut.
17. Teraz ostrożnie pokrój pizzę na małe porcje.
18. Podawaj ją na gorąco.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post i dowiedziałeś się kilku nowych rzeczy o niskokalorycznej pizzy. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o niskokalorycznej pizzy, to możesz odwiedzić blog jednego z moich przyjaciół.