Najważniejszą rzeczą jest składniki używane do kremu pastry, ponieważ jakość kremu pastry zależy od jakości składników. Tak więc, jeśli szukasz niektórych dobrych przepisów fit kremu ciasta, to tutaj jest lista najlepszych przepisów fit kremu ciasta.
Składniki używać w ciastkowym kremie:
– 2 filiżanki mleka pełnego
– ½ filiżanki cukru
– 1 łyżka stołowa skrobi kukurydzianej
– 1 żółtko
– ¼ łyżeczki soli
– 1 szczypta kremu winnego
– 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Przygotowanie kremu do ciasta fit:
W rondelku podgrzać mleko, dodać cukier, skrobię kukurydzianą, żółtko, sól i śmietankę tatarską. Ciągle mieszać, aż mieszanina zacznie wrzeć. Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszaj. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj krem do ciasta.
Składniki użyte w kremie do ciasta fit:
– 2 szklanki mleka pełnego
– ½ szklanki cukru
– 1 łyżka skrobi kukurydzianej
– 1 żółtko
– ¼ łyżeczki soli
– 1 szczypta kremu winnego
– 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Przygotowanie kremu do ciasta fit:
W rondelku podgrzać mleko, dodać cukier, skrobię kukurydzianą, żółtko, sól i śmietankę tatarską. Ciągle mieszać, aż mieszanina zacznie wrzeć. Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszaj. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj krem do ciasta.
Wnioski:
Jeśli szukasz przepisów na fit krem do ciast to tutaj są najlepsze przepisy na fit krem do ciast. Mam nadzieję, że podobał ci się ten post i spróbujesz fit pastry cream receptur w domu.